dinsdag, 23. oktober 2007 - 17:03

Kerktoren woensdag weggetakeld

Amersfoort

Woensdagochtend rond 09.00 uur zal de toren van de verwoeste Elleboogkerk worden weggetakeld. De bewoners van woningen in de directe omgeving van het Armando Museum mogen later vandaag onder begeleiding even naar hun woning om enkele spullen te halen. Zij kunnen naar verwachting pas op 5 november definitief terug naar hun huis, omdat de muren van de Elleboogkerk eerst gestut moeten worden. In de tussentijd wordt voor opvang gezorgd. Bewoners zijn hierover vanmiddag persoonlijk geïnformeerd.

Over de exacte oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie is een onderzoek gestart. Wel is bekend dat in opdracht van NV SRO maandag onderhoudswerkzaamheden werden verricht aan het Armando Museum. Het gaat hierbij om dak- en loodgieters­werkzaamheden en schilderwerk. Of de brand ontstaan is door de werkzaamheden wordt nog onderzocht.

Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper is diep geschokt door de brand in het Armando museum. Zij verblijft momenteel voor familiebezoek in het buitenland. Ze is aangedaan door het slechte nieuws en volgt de ontwikkelingen op de voet. Burgemeester Van Vliet staat voortdurend in contact met locoburgemeester Hekman en gemeentesecretaris Huitink. Ze leeft mee met de getroffenen, zowel de kunstenaar Armando, de medewerkers van het museum als met omwonenden. Ze heeft inmiddels ook gesproken met Armando zelf, alsmede met directeur De Kleijn van Amersfoort in C.
Provincie:
Tag(s):