dinsdag, 13. november 2007 - 19:17

Kern Roemeense bende opgerold

Roermond

De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft maandag 12 november onder leiding van het Openbaar Ministerie in Roermond, de laatste twee van in totaal zes Roemeense mannen aangehouden. De BRZN vermoedt dat dit zestal deel uitmaakt van een Roemeense bende, die door het plegen van ramkraken en café-inbraken voor aanzienlijke bedragen aan goederen en cash geld heeft ontvreemd.

Op dit moment zijn er ruim honderd zaken in onderzoek, gepleegd in de periode januari 2007 tot en met heden, waarvan wordt bekeken of de aangehouden verdachten hiervoor verantwoordelijk zijn. De ramkraken en café-inbraken werden hoofdzakelijk gepleegd in de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Limburg.

Drie mannen van respectievelijk 27 jaar, 36 jaar, en 19 jaar werden op 25 oktober door de BRZN aangehouden op een camping in Afferden (Limburg). De chalets waar de mannen tijdelijk verbleven, werden door de BRZN onderzocht. Hierbij zijn cash geld en attributen waarmee de kraken vermoedelijk zijn gepleegd aangetroffen en inbeslagenomen. Hiervan wordt onderzocht of het van diefstal afkomstig is. De vierde verdachte van 27 jaar is op zes november op de grensovergang bij Hazeldonk aangehouden. De laatste twee verdachten, beiden 38 jaar, zijn maandag 12 november op hun werk aangehouden.

De verdachten zijn aangehouden voor het plegen van café-inbraken en ramkraken op benzinestations en supermarkten. De dadergroep pleegde hoofdzakelijk ramkraken met als hoofddoel rookwaren en drank. Bij deze ramkraken maakten de verdachten gebruik van gestolen auto’s. Bij de café-inbraken waren de daders met name uit op spaarkassen, gokkasten en geldlades en bedroeg de buit per inbraak tussen de € 1.000, - en € 7.000,-.

In juni 2007 is de Bovenregionale Recherche dit onderzoek gestart in nauwe samenwerking met de politieregio Limburg-Noord en de Gelderse politieregio’s.
Provincie:
Tag(s):