donderdag, 6. december 2007 - 21:43

Kerstmarkt met vijftig stands in Hunsowhal

Tweede Exloërmond

Voor de derde keer in successie wordt op zaterdag 15 december een overdekte kerstmarkt gehouden in de Hunsowhal in Tweede Exloërmond. Kooplustigen kunnen van 10.00 tot 18.00 uur terecht in en om de sporthal aan het Zuiderdiep.

„Wij organiseren deze markt voor het dorp, want er is hier verder niet veel te doen in december�, vertelt medeorganisator Jans Bolk. „In de buurt is ook geen kerstmarkt.� Onder meer de plaatselijke verenigingen presenteren zich op 15 december. Zo zijn de ijsvereniging, voetbalclub TEVV, de kerken en de slager present. Daarnaast is er een gezellig horecaplein met terras en zijn er muzikale optredens.

Voor de middag treden de Kloostersmartlappers uit Ter Apel op. Dat zal tussen 10.00 en 12.00 uur zijn. Vanaf 12.30 uur zingt het plaatselijke zangkoor ‘Uit vele Monden’. De regionale artiesten Janneke de Roo en Linda Tapken treden tussen 14.00 en 18.00 uur op. Bolk: „Dat is iets extra’s voor als de markt uitloopt.�

De sfeerverlichting, verzorgd door AVI techniek van Pieter Tent, moet voor een gezellige markt zorgen. Het plaatselijke bedrijf zorgt ook voor het technische gebeuren tijdens de muziek. „De kerstbomen en de kramen worden verlicht�, weet Bolk die afgelopen jaar duizend bezoekers verwelkomde. „Dat overtrof onze verwachtingen. Wij hopen dit jaar op hetzelfde aantal mensen. Er worden overigens ook producten verkocht die puur met de winter te maken hebben.�

Voor volwassenen bedraagt de entree twee euro. Zij krijgen er dan een kopje koffie of thee bij. Kinderen tot twaalf jaar hebben gratis toegang en kunnen op de marktvloer onder meer een suikerspin of popcorn kopen.
Provincie:
Tag(s):