maandag, 1. oktober 2007 - 11:08

KHN neemt juridische stappen tegen drie brouwers

Woerden

Koninklijk Horeca Nederland is namens haar leden gestart met juridische procedures tegen brouwerijen Heineken, Grolsch en Bavaria. Deze bierbrouwers hebben (samen met InBev) volgens eurocommissaris Kroes eind jaren negentig een bierkartel gevormd, waardoor horecaondernemers jarenlang een te hoge bierprijs hebben betaald.

Koninklijk Horeca Nederland heeft de bierbrouwers herhaaldelijk de kans gegeven in gesprek te gaan over de geleden schade. Nu de brouwerijen hierop afwijzend hebben gereageerd, onderneemt Koninklijk Horeca Nederland juridische stappen tegen het bierkartel in Nederland.

Heineken, Grolsch en Bavaria kregen eerder dit jaar door de Europese Commissie miljoenenboetes opgelegd voor het maken van illegale prijsafspraken. InBev kreeg kwijtschelding van de boete, omdat het meewerkte aan het onderzoek van de Europese Commissie. Koninklijk Horeca Nederland heeft vervolgens de vier brouwers aangeschreven voor een gesprek over een zestal punten met als primair doel schadeloosstelling van horecaondernemers en verlaging van de huidige inkoopprijzen. InBev heeft als enige laten weten met Koninklijk Horeca Nederland in gesprek te willen over alle punten.
Provincie:
Tag(s):