dinsdag, 8. mei 2007 - 21:23

Kia komt met Van-uitvoering van de Carens

Kia Nederland introduceert de volledig nieuwe Kia Carens nu ook in een bedrijfswagenuitvoering waarbij luxe en praktische vervoersmogelijkheden een uitstekend huwelijk hebben gesloten. De nieuwste bedrijfsauto van Kia combineert daarnaast een aantrekkelijke, SUV-achtige uitstraling met een complete uitrusting, prima kwaliteit en een scherpe prijs. De Carens Van biedt dan ook prima oplossingen voor het vervoer van goederen en materiaal, waarbij geen enkel compromis is gesloten op het gebied van luxe en comfort.

De Carens is groter en ruimer dan zijn voorganger en is leverbaar met een krachtige 2-liter common-rail dieselmotor, eventueel gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. Door de krachtige motorisatie onderscheidt de Carens Van zich van zijn soortgenoten. De Carens Van is een duidelijk bewijs dat een bedrijfsauto naast praktisch ook stijlvol kan zijn. Het uiterlijk vertoont grote overeenkomsten met de personenwagenuitvoering, een kenmerk dat ook in het zakelijk vervoer uitstekend van pas komt. De wijdopenslaande deuren en achterklep geven een uitstekende toegang tot de laadruimte met een vlakke laadvloer (175x134x108 = lxbxh) en een maximum laadcapaciteit van 2.100 liter. De Carens Van is standaard voorzien van een volledig en goed geïsoleerd tussenschot, waardoor het geluidsniveau in het interieur tot een minimum wordt beperkt.

De Carens Van combineert de praktische ruimte en de lage prijsstelling van een ‘grijs kenteken’ auto met het comfort en rijgedrag van een personenauto. Tot de standaarduitrusting behoren zaken als stuurbekrachtiging, centrale portiervergrendeling, elektrisch bedienbare ramen en airconditioning en ook voor lange ritten kan de bestuurder vertrouwen op het comfort van een personenauto. Tevens is het mogelijk om (als optie) de zijpanelen in de carrosseriekleur uit te voeren in plaats van in zwart ("glass-look").

Op het gebied van veiligheid is de Carens Van ook compleet uitgerust, met ondermeer airbags voor de bestuurder en de bijrijder, zijairbags en gordijnairbags. Daarnaast is de Carens Van standaard voorzien van actieve hoofdsteunen en een elektronische remkrachtverdeler (EBD). Deze laatste voorziening zorgt voor een optimale verdeling van de remkracht en houdt daarbij rekening met de gewichtsverdeling van de (beladen) auto.

Ondanks zijn compacte buitenmaten heeft de Carens Van een laadvolume van 2.100 liter en een laadvermogen van 553 kg. De Van kan bovendien een aanhanger trekken tot 1.500 kg (geremd).
Categorie:
Tag(s):