donderdag, 8. november 2007 - 16:20

Kia maakt naam nieuwe SUV bekent... 'de Borrego'

Vianen

Kia Motors heeft bekendgemaakt dat de volledig nieuwe SUV de typeaanduiding ‘Borrego’ zal krijgen wanneer dit model volgend jaar januari zijn wereldpremière beleeft tijdens de Detroit Motor Show.

Tijdens de ontwikkelingsfase droeg de Borrego de werknaam HM. De Borrego heeft een ‘body-on-frame’ constructie, voorzien van de meest recente NVH engineering-filosofie voor een optimaal rijgedrag. De Borrego biedt plaats aan maximaal zeven inzittenden, waarbij twee volwassenen ook op de derde zitrij comfortabel kunnen zitten. De modeluitbreiding zorgt ervoor dat Kia wereldwijd een uiterst compleet modelportfolio aan kan bieden, waarbij alle modellen garant staan voor veiligheid en ‘value for money’.

De Borrego, het meest recente voorbeeld van Kia’s toewijding om producten te ontwerpen die specifiek voor bepaalde markten zijn bedoeld, is primair ontwikkeld voor de klanten in de Verenigde Staten van Amerika. De Borrego wordt beschikbaar met een V6 motor en met de eerste V8 ooit van Kia. Deze krachtbron zal de grootste trekkracht in een Kia tot nu toe leveren.

De Borrego, genoemd naar het speciale schapensoort dat leeft in het grootste woestijn natuurreservaat in Californië, zal worden gefabriceerd in Korea. De auto komt begin 2008 voor het eerst in Korea op de markt waarna de verkopen in andere werelddelen in de lente of begin van de zomer op gang zullen komen. Er zijn vooralsnog geen plannen om de Kia Borrego ook in Europa op de markt te brengen.

De vormgeving van de Kia Borrego is afgeleid van de Mesa conceptauto, die Kia voor het eerst in 2005 op de Detroit Motor Show liet zien. De nieuwe SUV van Kia is groter dan het populaire Sorento-model.
Categorie:
Tag(s):