woensdag, 19. september 2007 - 14:12

Kia officeel sponsor FIFA World Cup 2007 voor vrouwen

Kia Motors treedt dit jaar op als officieel partner van de FIFA World Cup 2007 voor vrouwen in China, als onderdeel van haar functie van FIFA Partner en officieel autoleverancier voor de FIFA (in samenwerking met haar zusteronderneming Hyundai Motor).

Kia levert auto’s uit haar uitgebreide modelprogramma aan de organisatie van de ‘Women’s World Cup’ en wil de merkbekendheid van Kia verder vergroten dankzij grote displays buiten en reclameborden in de stadions.

De aftrap van de World Cup 2007 voor vrouwen in China vond op 10 september jl. plaats en op 30 september wordt de nieuwe wereldkampioen gekroond. De wedstrijden vinden verspreid over China plaats, in de steden Chengdu, Hangzhou, Shanghai, Tianjin en Wuhan. Het is het tweede FIFA kampioenschap waarbij Kia als sponsor betrokken is, met eerder al het FIFA Wereldkampioenschap onder 17 jaar in Korea, dat op 9 september werd afgesloten.

Als onderdeel van haar relatie met de FIFA heeft Kia Motors zich tevens opgeworpen om de ontwikkeling van het Chinese voetbal in het algemeen te ondersteunen door tot 2010 te fungeren als officieel partner van de Chinese Football Association. Als onderdeel van die overeenkomst steunt Kia in China op alle niveaus het heren- en damesvoetbal inclusief de Chinese nationale teams, de nationale Olympische teams en de nationale jeugdelftallen.

Yong-Hwan Kim, Senior Executive Vice President & COO van Kia Motors: “Kia Motors beschouwt haar actieve rol in voetbalmarketing als een belangrijk onderdeel van onze visie om wereldwijd tot een belangrijke speler binnen de internationale auto-industrie uit te groeien. In lijn met onze jonge en energieke merkidentiteit hebben we de strategische keuze gemaakt om een grote rol te gaan spelen als sponsor van belangrijke sportevenementen, om de merkbekendheid van Kia wereldwijd nog verder te vergroten.�

Naast de samenwerking met de FIFA, met als onderdeel daarvan het WK in 2010 en 2014, is Kia Motors samen met Hyundai Motor tevens partner van de UEFA EUROTOP (waaronder de sponsoring van UEFA EURO 2008™). Op lokaal niveau is Kia Motors een samenwerking aangegaan met diverse Europese topclubs, waaronder Atletico Madrid in Spanje, FC Bordeaux in Frankrijk en FC Brussel in België.
Categorie:
Tag(s):