zondag, 8. juli 2007 - 11:31

Kia rijders krijgen gratis roetfilter

Vianen

In de strijd om luchtvervuiling en roetdeeltjes in de lucht zoveel mogelijk terug te dringen, neemt Kia het voortouw met een spraakmakende actie. Per 4 juli gaat Kia in Nederland niet alleen alle nieuwe dieselmodellen standaard en gratis voorzien van een roetfilter, ook huidige Kia dieselrijders krijgen kosteloos een roetfilter aangeboden. Daarmee stemt Kia zowel het nieuwe als bestaande wagenpark volledig af op het realiseren van een beter milieu.

Diverse Kia dieseluitvoeringen werden tot nu toe al geleverd in combinatie met een roetfilter, maar met onmiddellijke ingang behoort een dieselpartikelfilter tot de standaarduitrusting van alle dieseluitvoeringen van Kia. Daarmee zet het merk al een belangrijke stap op weg naar een schoner milieu. Maar het meest opvallende onderdeel van Kia’s roetfiltercampagne is wel de gratis montage van retrofit filters op Kia’s personenauto’s die al in Nederland rondrijden.

“Met de subsidie op roetfilters geeft de overheid het goede voorbeeld om eigenaren van een auto met dieselmotor te stimuleren zo’n filter te laten monteren,� verklaart Cor Baltus, managing director van Kia Nederland. “Kia gaat daarin nu nog een stap verder door gratis een dieselpartikelfilter te leveren op nieuwe én bestaande Kia-modellen. Op deze manier bestrijden we het luchtvervuilingprobleem van twee kanten en laten we niet alleen aan nieuwe, maar ook bestaande Kia-rijders blijken dat Kia zich nauw betrokken voelt bij het realiseren van een schoner milieu.�
Categorie:
Tag(s):