woensdag, 29. augustus 2007 - 20:30

'Kijk eens in een modern monument'

Tilburg

De landelijke Open Monumentendag staat dit jaar in het teken van moderne monumenten. In de gemeente Tilburg wordt hier ruimschoots aandacht aan besteed. Zo’n 29 panden uit de twintigste eeuw stellen hun deuren open. Op 8 september zijn markante gebouwen in Berkel-Enschot en Udenhout te bezichtigen. Op 9 september zijn de moderne monumenten en opvallende twintigste-eeuwse gebouwen in Tilburg aan de beurt.

De twee dagen bieden een ideale gelegenheid om kennis te maken met het werk van moderne architecten die in Tilburg werkzaam zijn geweest en om panden te bezoeken die normaal gesproken slechts beperkt toegankelijk zijn. Tot die gebouwen behoort onder meer het Paleis-Raadhuis, één van de meest bekende en markante gebouwen in Tilburg.
Bezoekers kunnen met eigen ogen het bijzondere Art Déco-interieur aanschouwen.

In het Paleis-Raadhuis is ook het centrale informatiepunt voor de Open Monumentendag gevestigd. Andere gebouwen die een bezoek meer dan waard zijn, zijn onder meer het glasatelier in de voormalige kerk aan de Hoefstraat, meerdere gebouwen op de campus van de Universiteit van Tilburg, het St.-Odulphuslyceum, het Fraterhuis aan het Kardinaal de
Jongplein, het Kantongerecht en het imposante complex van Huize Vincentius in Udenhout. Op verschillende locaties worden rondleidingen verzorgd en exposities gehouden.
Provincie:
Tag(s):