zondag, 29. juli 2007 - 10:35

Kijkje in de keuken van Katwijkse Reddings Brigade

Katwijk

Op de eerste zaterdag in augustus organiseert de Katwijkse Reddings Brigade (KRB) haar jaarlijkse reddingsdemonstratie. Ook in 2007 tonen meer dan 15 hulpverleningsinstanties en 200 hulpverleners hun kunnen op het gebied van Search And Rescue.

Het evenement trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers, die van dichtbij kunnen genieten van een spectaculaire demonstratie. De Zuid-Boulevard in Katwijk wordt voor de gelegenheid omgebouwd in een heli-platform, waar gedurende de dag de nodige vliegbewegingen door het publiek te aanschouwen zullen zijn. De deelnemers in de lucht zijn: de Koninklijke Marine, Koninklijke Luchtmacht, Bristow Helicopters en Medical Air Assistance. Ook zal er een parateam van het Korps Mariniers deelnemen.

Niet alleen in de lucht maar ook op zee en op het strand zullen veel en spectaculaire reddingsacties plaatsvinden. Naast de KRB zijn de KNRM, de Kustwacht en de KLPD op het water aanwezig met diverse boten. Daarnaast zijn er nog vele andere deelnemers op land en in zee.

SAR Katwijks 2007 begint om 10.00 uur ’s morgens en duurt tot 16.00. Het evenement is gratis te bezoeken en vindt plaats op de Zuid-Boulevard in Katwijk Bereikbaarheid met het openbaar vervoer: buslijn 31 of 41 vanuit Leiden en lijn 90 vanaf Den Haag CS, halte Vuurbaak, loopafstand geen.
Provincie:
Tag(s):