woensdag, 11. juli 2007 - 10:54

Kilometerteller-fraude bij aantal taxi’s Schiphol

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee (Kmar) voerde woensdagmorgen in samenwerking met de belastingdienst en de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat een grote taxi controle uit op de luchthaven Schiphol. Volgens een woordvoerder van de Kmar kreeg men vorige week signalen dat sommige taxichauffeurs hun kilometerteller kunnen manipuleren.

Doormiddel van een ingebouwd kastje kunnen sommige chauffeurs kun kilometerstand terug draaien waardoor de controle op bijv. rij- en rusttijden wordt bemoeilijkt. ‘We hebben in totaal al 10 apparaten aangetroffen en hebben 35 a 40 voertuigen weggesleept waarbij we het vermoeden hebben dat er een dergelijk apparaat aanwezig is. Een technische controle zal dit moeten uitwijzen’, aldus de woordvoerder.

De Kmar was nog niet eerder op de hoogte van het bestaan van dergelijke kastjes en weet niet of deze alleen in de omgeving van Schiphol aanwezig zijn of dat dit een landelijke trend is.

Alle taxi's die vanaf 9.30 uur de luchthaven aan deden werden onderworpen aan een controle. Een groot aantal wegen rondom Schiphol werden afgezet om alle taxi's naar de controleplek te leiden.

De Kmar had 60 man personeel ingezet om de chauffeurs en hun voertuigen te controlen. Aan het einde van de middag verwacht de woordvoerder meer duidelijkheid te hebben over het aantal aangetroffen kastjes. Rond 11.30 uur werd de controle weer opgeheven.
Provincie:
Tag(s):