vrijdag, 5. oktober 2007 - 23:35

Kinderboekenweek in het teken van 'Geheim'

Maastricht

Dat het thema van de Kinderboekenweek 'Geheim' is, maakt het niet gemakkelijk om er reclame voor te maken. Woensdag had kinderboekwinkel de Boekenwurm onder de vlag van 'Zwaan Kleef Aan' een geheim feest georganiseerd in La Bonbonnière, het oude theater bij het Onze Lieve Vrouweplein.

Kinderen en begeleiders konden daar gratis naar binnen en er een aantal schrijvers ontmoeten. Ook konden ze geheimen ontrafelen uit de natuur en op ongekende wijze knutselen. Vanzelfsprekend waren er ergens in het gebouw voorleessamenscholingen.

In de middag werden de schrijvers in de grote theaterzaal onthuld, behalve schrijfster Bibi Dumon Tak, want die is 42 jaar geleden al onthuld door haar moeder.

Uiteraard konden de kinderen handtekeningen verzamelen van hun favoriete schrijvers.

In Stichting Leesbevordering Zwaan Kleef Aan werkt kinderboekwinkel de Boekenwurm samen met de jeugdafdeling van De Stadsbibliotheek Maastricht en Consent afdeling Maastricht (De onderwijs-begeleidingsdienst) De voorzitter van Zwaan Kleef Aan is Joop Vinck.
Zwaan Kleef Aan wil dat kinderen graag lezen. Daarom organiseren ze activiteiten waarbij kinderen in contact komen met boeken, verhalen en schrijvers.

Bijvoorbeeld de opening van de Kinderboekenweek vieren we een hele dag door allerlei schrijvers naar Maastricht komen en kinderen naar theatervoorstellingen, concerten, poppenkast en films te laten gaan. Elk jaar doen daar ca 3000 kinderen aan mee.
Provincie:
Tag(s):