vrijdag, 11. mei 2007 - 20:50

Kinderboerderij komt met website

Assen

Kinderboerderij De Hofstede viert feest op 12 en13 mei, de kinderboerderij bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een heel weekend vol activiteiten voor jong en oud. Het weekend wordt bekroond met de lancering van de kersverse website www.assen.nl/kinderboerderij.

Ook wordt dit weekend voor de 14e keer het Nationale Kinderboerderijen Weekend gehouden. In heel Nederland worden er activiteiten georganiseerd op diverse kinderboerderijen rondom het thema 'Jong Leven'.

Zeven jonge Zuidmolukkers bouwden 25 jaar geleden de boerderij in het kader van een leerproject. Onder leiding van Grontmij realiseerden ze het project Tivoli; de bouw van een riante kinderboerderij met stallen, kantoor, leslokaal en de aanleg van diverse dierenweiden. In de loop der jaren groeiden allerlei educatieve activiteiten uit tot een zeer compleet natuureducatief programma van de gemeente Assen voor alle groepen van het basisonderwijs. Inmiddels trekt de kinderboerderij zo’n 95.000 bezoekers per jaar.

Kinderboerderij De Hofstede is aangesloten bij Stichting Kinderboerderijen Nederland (SKBN). De stichting organiseert jaarlijks een themaweekend. Dit jaar is het jonge leven op de kinderboerderij aan de beurt. De Stichting Kinderboerderijen Nederland (SKBN) is opgericht in 1988. Hier zijn circa 350 kinderboerderijen in Nederland bij aangesloten. Jaarlijks worden deze kinderboerderijen 20 miljoen keer bezocht door jong en oud. Nederland heeft de grootste ‘kinderboerderijendichtheid' van heel Europa. Naast het bieden van kennis en ondersteuning op het gebied van regelgeving, voorlichting en dierenwelzijn aan de beheerders van de kinderboerderijen heeft de SKBN een educatieve doelstelling.
Provincie:
Tag(s):