donderdag, 8. november 2007 - 11:23

Kinderdagverblijf Knorretje gesloten

Utrecht

De gemeente Utrecht sluit met ingang van woensdag officieel kinderdagverblijf Knorretje. De eigenaar van het centrum had een kort geding aangespannen tegen de gemeente om sluiting per 1 november 2007 op te schorten. Dit kort geding zou woensdag plaatsvinden. Dinsdag liet de rechtbank weten dat de eigenaar van Knorretje zijn schorsingsverzoek heeft ingetrokken. Dat betekent dat het kort geding niet doorgaat en het kinderdagverblijf nu gesloten is.

Wethouder Cees van Eijk: “Ik realiseer me dat de sluiting heel vervelend is voor de ouders en hoop dat zij snel vervangende opvang vinden. De veiligheid en gezondheid van de kinderen waren in dit kinderdagverblijf onvoldoende gewaarborgd. Daarom is de gemeente genoodzaakt om Knorretje te sluiten.�

De GG&GD Utrecht voert namens de gemeente Utrecht het toezicht op de kinderopvang uit. Al geruime tijd voldeed het kinderdagverblijf niet aan de eisen van de Wet Kinderopvang. Daarnaast heeft de eigenaar van het centrum de afgelopen periode niet de intentie laten zien om de situatie te verbeteren.

De Inspectie Kinderopvang is de afgelopen maanden vaak bij Knorretje langs geweest. Zij constateerde bij iedere inspectie dat het kinderdagverblijf niet voldoet aan de wettelijke eisen. De eigenaar heeft bijna een jaar de gelegenheid gehad om orde op zaken te stellen, maar dat is onvoldoende gebeurd.
Provincie:
Tag(s):