dinsdag, 11. december 2007 - 20:26

Kinderen enthousiast over Scholenproject Zesdaagse

Zuidlaren

De start van het scholenproject van de Dagblad van het Noorden Zesdaagse was maandag zeer succesvol. Vol enthousiasme namen de kinderen deel aan het doe-programma dat voor hun was samengesteld. Naast het ervaren hoe het is om met een handicap te sporten vertelde ´mister tandem´ Jan Mulder vertelde over zijn ervaringen als gehandicapte topsporter. Een verhaal dat door veel kinderen als indrukwekkend werd ervaren.

Ieder dag worden er schoolkinderen ontvangen die meedoen aan dit project. De organisatie hiervan is in handen van de EuroChamp Foundation en bedoeld om kinderen te laten zien maar bovenal ervaren wat de gehandicaptensport behelst.

Naast de vele kinderen hebben ook Erik Dekker en Steven Rooks hun opwachting in het wielerdôme gemaakt. Zij zijn er klaar voor om het geweldige evenement als wedstrijdleiders bij te staan.

Zaterdagmiddag 15 december tussen 14 en 17 uur is het kindermiddag in de Prins Bernhard Hoeve. Schminken, jumpen in de kinderdisco en een optreden van de populaire groep Djumbo zijn de ingrediënten van deze gezellige kindermiddag. Ook ouders zijn natuurlijk van harte welkom op dit
feestje.

Willen de ouders echt uit hun dak gaan, dan kunnen zij beter oppas regelen voor de vrijdag en zaterdagavond. Dan staan tal van artiesten klaar om hun een avond te laten swingen.

Vrijdag : Palemiger Spatzen, Dennie Christian en Dj Booth
Zaterdag : TOF, George Baker en Harrie Slinger.

Naast dit geweldige entertainment programma zijn ook de eerste tandem rijders gearriveerd. Het Poolse koppel heeft al eerste tandemduo gebruik gemaakt van de inrijd mogelijkheden.

Zaterdag overdag zijn er ook clinics voor mensen met een visuele beperking. Deze worden door de EuroChamp Foundation georganiseerd.
Provincie:
Tag(s):