donderdag, 19. april 2007 - 9:28

Kinderen 'vergaderen' in gemeentehuis

Steenwijkerland

Leerlingen van diverse basisscholen in de gemeente Steenwijkerland gaan zich donderdag in het gemeentehuis een middag lang bezighouden met de lokale politiek. De gemeente doet dit in het kader van het project de ‘Kindergemeenteraad’. De kinderen bedenken plannen voor met thema ‘spelen en vrije tijd’. Voor het beste plan heeft de gemeente € 1.250,- beschikbaar gesteld. Dit plan wordt daadwerkelijk uitgevoerd, zo meldt de gemeente.

Vijf basisscholen hebben zich voor het project ‘De Kindergemeenteraad’ aangemeld: Burg. de Ruiterschool in Kuinre, Gen. V.d. Boschschool in Willemsoord, Brinkschool in Scheerwolde, De Kolkribbe in Scheerwolde en De Voorpoort in Vollenhove. Elke school vaardigt acht kinderen uit groep 7 en 8 af en dient onder het thema ‘spelen en vrije tijd’ een eigen projectplan in.

Het doel van ‘De Kindergemeenteraad’ is kinderen meer te betrekken bij de politiek door ze zelf aan de slag te laten gaan. Op het programma staat onder andere een ontmoeting met vertegenwoordigers van de gemeenteraad. ’s Avonds maken de leerlingen een advies over de besteding van het door de gemeente beschikbaar gestelde bedrag. Tijdens de kinder-gemeenteraadsvergadering worden alle projectplannen besproken. Het project dat met meerderheid van stemmen wordt aangenomen. De kindergemeenteraadsvergadering begint om 18.00 uur, onder voorzitterschap van wethouder Wout de Vries.
Provincie:
Tag(s):