dinsdag, 11. september 2007 - 12:30

Kinderfeest in Stedenwijk Noord

Almere

De afgelopen maanden is de gemeente Almere hard aan het werk geweest in Stedenwijk Noord. Ook de kinderen die in Stedenwijk Noord wonen hebben met het maandelijks ruimen van zwerfafval een steentje bijgedragen aan het schoner worden van de wijk. Om kinderen en andere bewoners te bedanken voor hun inzet heeft het stadsdeelkantoor in samenwerking met Stadsreiniging afgelopen zaterdag 8 september een feest gegeven voor de kinderen op het Leeuwardenplein in Stedenwijk Noord. Dit meldt de gemeente op haar site.

Voor kinderen was er naast een springkussen en de ballenbak ook muziek, suikerspin en popcorn. In de middag lieten Berhta en Driekus van circus Klomp zien waar zwerfafval thuis hoort. De kinderen die hadden geholpen met zwerfafval ruimen werden beloond met een cadeautje: een minicontainertje gevuld met snoepjes en een spelletje. Speciale aandacht ging er uit naar de leden van de bewonerscommissie voor het begeleiden van de kinderen tijdens het zwerfvuilruimen en het bezighouden met spelletjes.

Tijdens het feest werden meteen de afvalconsulenten van de stadsreiniging
geïntroduceerd. Deze mensen gaan bewoners huis-aan-huis voorlichten over hoe bewoners grofvuil aan kunnen bieden en de wijk schoonhouden. De grote grofvuilcontainer die Stadsreiniging had geplaatst was alvast een succes: al snel moest een tweede container worden bijgeplaatst.
Provincie:
Tag(s):