dinsdag, 14. augustus 2007 - 10:00

Kinderkleedjesmarkt met optredens artiesten

Apeldoorn

Het is weer zover! Traditiegetrouw organiseert de gemeente Apedoorn een kinderkleedjesmarkt op het Marktplein. Dit jaar kunnen kinderen hun overbodig speelgoed en ander koopwaar aanbieden op dinsdag 28 augustus a.s. van 09.00 tot 14.00 uur.

Alleen kinderen tot 15 jaar kunnen hun koopwaar aanbieden; het is niet de bedoeling dat ouders en/of begeleiders van de kinderen spullen verkopen. Er is geen uitwijkdatum indien de markt door (weers-)omstandigheden niet kan doorgaan.

Naast het verkopen van overbodige artikelen bestaat er ook de mogelijkheid om als muzikant of standwerker op te treden. Daarmee kunnen de kinderen een extra zakcentje verdienen. Standwerkers zijn kinderen die luidkeels door middel van een leuk verhaal hun producten aanprijzen. Ook kinderen die op een andere creatieve manier op hun standplaats geld proberen te verdienen zijn welkom.

Om een standplaats op de markt te krijgen moeten de kinderen zich aanmelden. Dat kan vanaf maandag 20 augustus door een kaart af te halen bij de receptie van het stadhuis. Er zijn 450 kaarten beschikbaar voor standplaatsen van maximaal 6 vierkante meter (3x2).

De kaarten zijn gratis verkrijgbaar en kinderen dienen deze op dinsdag 28 augustus bij zich te hebben. Na afloop kan overbodig speelgoed worden afgegeven bij een kraam van de Stichting Hulptransporten Oost-Europa.

Nieuw dit jaar is dat kinderen op een podium hun kunsten kunnen vertonen. Zang, dans of jongleren; kinderen tot en met 15 jaar die denken over bijzondere talenten te beschikken zijn op 28 augustus tussen 10.00 en 12.00 uur welkom op een speciaal podium.

Ook belangstellenden die bijvoorbeeld willen jumpstylen - de grote rage van dit moment - kunnen zich inschrijven. Kinderen kunnen zich aanmelden bij Leo Veldkamp, tel. (055) 366 00 93. Op vrijdag 24 augustus krijgen de kinderen te horen hoelaat zij op 28 augustus op het podium worden verwacht.

Een jury beoordeelt de optredens. De beste vijf acts strijden tijdens de finale om 13.00 uur om de wisselbeker, samen met de drie beste standwerkers van de kinderkleedjesmarkt. Voor de beste drie optredens zijn waardebonnen beschikbaar.
Provincie:
Tag(s):