donderdag, 27. september 2007 - 8:18

Kinderopvang in museum Industrion

Kerkrade

Onlangs hebben Industrion en de Kinder Opvang Kerkrade hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor het komende halfjaar. Kinderen die na schooltijd worden opgevangen bij Kinder Opvang Kerkrade brengen de komende tijd iedere week een middag door bij Industrion in Kerkrade. Daar gaan ze aan de slag met wetenschap en techniek. Ze volgen workshops, doen zelf experimenten of bouwen technische snufjes en bezoeken ze de wisseltentoonstellingen van Industrion.

Het doel hiervan is de kinderen zonder meerkosten niet alleen een leuke tijd te bezorgen tijdens de buitenschoolse opvang, maar hen ook spelenderwijs te laten kennis maken met de wereld van wetenschap en techniek. Zoals bekend kiezen weinig leerlingen voor een technische of bètastudie en is er daardoor een tekort aan goed geschoolde krachten in allerlei technische en wetenschappelijke sectoren. Industrion en Kinderopvang Kerkrade willen hier hun steentje aan bijdragen door kinderen al op jonge leeftijd te laten ontdekken hoe leuk en spannend wetenschap en techniek zijn.

Iedere dinsdagmiddag brengt een vaste groep kinderen van de Kinderopvang een bezoek aan Industrion waarbij ze steeds met een andere activiteit aan de slag gaan. Een tweede groep zal een keer per maand een bezoek brengen aan Industrion. Deze groep kent een wisselende samenstelling, ook voor hen is een spannend en licht-educatief programma op maat gemaakt.
Provincie:
Tag(s):