dinsdag, 16. oktober 2007 - 11:17

Kindertheater en speurtocht op de Kemphaan

Almere

Tijdens de landelijke WetenWeek zijn de kinderen zelf onderzoeker. Dit evenement is in het leven geroepen om kennis te maken met wetenschap en techniek. Ook stadslandgoed de Kemphaan haakt hier op in. Kinderen van 4 tot 12 jaar zijn op woensdagmiddag welkom om te experimenteren met technologie en het klimaat. Dit meldt de gemeente Almere op haar site.

Zo is er een kindertheater voor kinderen van 4 t/m 8 jaar over computers en een speurtocht voor kinderen van 9 t/m 12 jaar over het klimaat en water. De kinderen leren via doe-opdrachten alles over het klimaat en het weer. De start van de speurtocht is bij de ingang van gebouw het Eksternest en hier is ook het werkblad met opdrachten verkrijgbaar. De speurtocht is van 12.00 tot 16.00 uur.

Het kindertheater puntmuts.nl is er voor kinderen van 4 t/m 8 jaar op het overdekte marktplein. Het verhaal gaat over de wereld van kabouters, gecombineerd met de snelle hedendaagse communicatiemaatschappij en computers. De voorstelling start om 14.30 uur. Voor meer informatie www.kemphaan.nl of bel 036 547 50 50.

Kindertheater Puntmuts gaat over kabouter Pelle, die door zijn vader naar de mensenwereld wordt gestuurd en zo in de mailbox van Nina, een meisje dat alles heeft behalve een vriendje, belandt. Wat gebeurt er als een kabouter in de mailbox van een computer belandt ? Hij is gefascineerd: weg met de kruidendrankjes en toverspreuken. Eén druk op de knop en alles is geregeld. Maar er is ook een keerzijde: niemand heeft meer tijd voor elkaar, er is veel geweld en de leuke wezentjes in de spelletjes zijn plaatjes waar niets achter zit. Nina en Pelle worden vrienden en leren elkaars wereld kennen. Samen gaan ze de strijd aan met een op hol geslagen muis en een leger platte computerfiguurtjes.

De Wetenweek-speurtocht laat kinderen kennismaken met observaties en metingen van een weerstation. Ze meten de neerslag, de windsnelheid, de luchtvochtigheid en het huidige waterpeil. Bij de start ontvangen de kinderen een werkblad waarop alles genoteerd kan worden. De juiste antwoorden zijn te vinden in de schaapskooi, aan het einde van de speurtocht.
Provincie:
Tag(s):