vrijdag, 7. september 2007 - 15:15

Klachten over Windows Vista stromen binnen bij consumentenbond

Groningen

Bij de consumentenbond stromen de klachten binnen over het nieuwe Windows besturingssysteem Vista. Meer dan de helft van de klagers meldt dat één of meerdere softwareprogramma's niet draaien onder de nieuwe versie van Windows. Dit maakte de consumentenbond vrijdag bekend.

Ook veel hardware, zoals videokaarten, hebben problemen met Vista. Dat printers niet goed functioneren na de installatie van de nieuwe besturingssoftware, is een vaak gehoorde klacht. Verder melden veel consumenten dat vooral draadloze systemen niet goed werken.

De Consumentenbond vindt dat Microsoft consumenten, voor wie Vista niet goed blijkt te werken, in de gelegenheid moet stellen om zonder kosten van XP gebruik te (blijven) maken. Aan consumenten adviseert de bond alleen Vista te kopen als zij zeker weten dat zij geen problemen krijgen met de hard- en software die zij gebruiken. Consumenten die XP op hun computer hebben staan en daar tevreden over zijn, kunnen op dit moment de koop van Vista beter uitstellen.--------------------------------------------------------------------------------
Categorie:
Tag(s):