maandag, 24. september 2007 - 21:18

Kledingbank Hoogeveen stopt

Hoogeveen

Ruim 7 maanden na de start als eerste officiële Kledingbank in Drenthe, is Kledingbank Hoogeveen gedwongen haar werkzaamheden te stoppen vanwege het ontbreken van financiële middelen en vrijwilligers. Op 2 april 2007 opende Kledingbank Hoogeveen haar deuren op de Lindberghstraat 41-21 in Hoogeveen.

De locatie was beschikbaar gesteld door een burger. De periode na de opening is het bestuur van Stichting Kledingbank Hoogeveen druk bezig geweest met het uitgeven van kleding aan hen die het nodig hadden en dit waren vele mensen en gezinnen. Ook aan het aanvragen van subsidies bij de gemeente Hoogeveen, gemeente Westerbork, gemeente Beilen, gemeente Middendrenthe en de provincie Drenthe heeft het bestuur veel tijd besteed.

"Al deze gemeenten en provincie zijn echter van mening dat er nagenoeg géén armoede is in Hoogeveen of in Drenthe en dat het ontwikkelen van nieuw beleid ten aanzien van armoede ook niet nodig is dat subsidies verstrekken overbodig is, ondanks dat deze subsidie door sommige personen zoals onder meer een wethouder en een beleidsmedewerker van sociale zaken waren toegezegd.

Helaas is het ook niet mogelijk om vrijwilligers te vinden om te sorteren en kleding uit te geven kennelijk omdat dit niet leeft bij de bewoners van Hoogeveen en de gehele provincie" aldus een woordvoerder van de Kledingbank.

Alle goederen die er nog zijn op de locatie, zoals kleding, schoenen en inrichting worden door het bestuur geschonken aan Kledingbank Amersfoort.
Provincie:
Tag(s):