woensdag, 12. september 2007 - 17:05

Kledingbank Limburg erkend als leerbedrijf

Maasbracht

De Kledingbank Limburg heeft als éérste Kledingbank in Nederland de wettelijke erkenning gekregen als officieel leerbedrijf voor de detailhandel én groothandel. Dit werd bekend gemaakt tijdens de Armoedemanifestatie die onlangs plaatsvond.

De erkenning houdt in dat Kledingbank Limburg beroepspraktijkplaatsen mag bieden aan mensen die een mbo opleiding volgend voor functies in de detailhandel en groothandel. Door deze erkenning kan Kledingbank Limburg starten met de opleiding van langdurig werklozen voor functies als magazijnmedewerker of verkoopmedewerker.

Op de Armoedemanifestatie werd tevens de noodzakelijke uitbreiding van het wagenpark van Kledingbank Limburg gepresenteerd. Uit handen van Deals on Wheels Hensgens ontving Kledingbank Limburg een grote bestelwagen. De uitbreiding is mogelijk gemaakt door de samenwerking van een aantal Limburgse bedrijven.

Opvallend tijdens de Armoedemanifestatie was de grote belangstelling vanuit de provinciale overheid. Deputé Wolfs toonde met haar aanwezigheid grote interesse voor de inleiders en het werk van Kledingbank Limburg. De gemeentelijke overheden waren minder sterk vertegenwoordigd.
Provincie:
Tag(s):