dinsdag, 3. juli 2007 - 16:27

KLM-topman van Wijk krijgt koninklijke onderscheiding

Amstelveen

President-directeur Leo van Wijk van de KLM is maandag bij zijn afscheid door Koningin Beatrix benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. De bijbehorende versierselen werden hem uitgereikt door minister ir. C.M.P.S. Eurlings van Verkeer en Waterstaat. Dit gebeurde tijdens de afscheidsreceptie van de heer Van Wijk in het KLM-hoofdkantoor in Amstelveen.

De heer Van Wijk kreeg de koninklijke onderscheiding, zo zei de minister, omdat hij “met kennis en inzicht de juiste beslissingen heeft weten te nemen. Soms pijnlijke beslissingen, maar uiteindelijk altijd in het belang van de KLM en de mensen.� De minister roemde voorts de “bijzondere communicatieve vaardigheden� van de heer Van Wijk. “U heeft doorzettingsvermogen getoond en loyaliteit. Tegelijkertijd bent u altijd menselijk en trouw aan uzelf gebleven.�

Eurlings prees Van Wijk in het bijzijn van de voltallige Air France-directie en zijn opvolger bij KLM, Peter Hartman, ook vanwege de succesvolle samenwerking van KLM met Air France. “Het is volkomen terecht dat deze samenwerking over de hele wereld wordt beschouwd als voorbeeld van hoe het moet. Niet alleen de KLM en Air France profiteren daarvan; ook Schiphol heeft er veel baat bij.� De minister betuigde zijn grote erkentelijkheid aan de heer Van Wijk voor zijn inzet voor de KLM en de belangen van de mainports en voor zijn verdiensten voor de nationale economie.

Van Wijk kreeg de koninklijke onderscheiding ook voor zijn vele andere verdiensten, waaronder zijn rol bij Ajax.
Provincie:
Tag(s):