vrijdag, 13. juli 2007 - 8:36

KLM voorop in aanpak CO2 uitstoot

Amstelveen

KLM en het Wereld Natuur Fonds (WNF) hebben vrijdag een overeenkomst gesloten over verregaande reductie en compensatie van de CO2 uitstoot door KLM. Beide organisaties zijn van mening dat de CO2 uitstoot krachtig moet worden aangepakt omdat de opwarming van de aarde een ernstige bedreiging vormt voor mensen en dieren.

Met deze overeenkomst wordt bekrachtigd dat de groei van de KLM, vergeleken met 2007, volledig CO2 neutraal wordt. Gebaseerd op de huidige productieplannen compenseert KLM hiermee ongeveer een hoeveelheid CO2 van 4 miljoen ton in een periode van 4 jaar. Dat gebeurt door middel van emissiereductie en compensatie.

KLM wil door snelle modernisering van de vloot en vermindering van brandstofverbruik zal KLM in 2012 een emissiereductie per passagier bereiken van 3%, oplopend tot 17% in 2020.

KLM is al de meest energiezuinig vliegende grote maatschappij ter wereld. Met de reductieafspraken kiest KLM voor een versnelling ten opzichte van 2012, het jaar waarin naar verwachting de luchtvaart verplicht wordt om emissierechten te kopen.
Categorie:
Tag(s):