dinsdag, 23. oktober 2007 - 22:08

Klopjacht door maïsveld

Dinsdagmiddag werd de politie in Assenede (B) gealarmeerd over een huiselijk geweld zaak. Gemeld werd dat een 37-jarige man thuis de boel aan het kort en klein slaan was. Op het moment dat er vier politieploegen arriveerden bij de woning, was de man gevlucht in het maïsveld achter zijn huis.

De politie ging hem daar zoeken en troffen hem aan in een kleine sloot. Nadat hij uit de sloot was geklommen, is hij onmiddellijk op een agente gesprongen. Ondanks dat haar collega's haar te hulp kwamen wist de man het gevecht te winnen en haar dienstpistool te bemachtigen. De agente heeft direct alarm geslagen.

Omdat zij door de man bedreigd werd met haar eigen dienstpistool heeft zij zich, samen met haar collega's, teruggetrokken. De man is vervolgens weer het maïsveld in gerend. Daarna is de omgeving afgezet en is door een 20-tal Belgische patrouilles en een arrestatieteam in het veld naar hem gezocht. Zij werden daarbij geholpen door een Belgische helikopter die de omgeving van bovenaf in de gaten hield. Omdat het veld in de buurt van Nederlands grondgebied lag, werd ook hun meldkamer gebeld met het verzoek om te assisteren.

De man, die naar later bleek pas tien dagen op vrije voeten was, kon geen kant meer op en is uiteindelijk aan de Belgische kant het veld uitgelopen waar hij gearresteerd werd. De man is overgebracht naar het bureau in Assenede en wordt verhoord.
Provincie:
Tag(s):