maandag, 15. oktober 2007 - 11:39

Knaapjes aangehouden voor brandstichting

Dordrecht

De politie heeft op zondagmiddag 14 oktober drie jongens van 9, 10 en 11 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van brandstichting. Omstreeks 17.20 uur kregen politie en brandweer melding van een brand in een leegstaande supermarkt aan het Admiraalsplein.

De winkel is gelegen op de begane grond van een leegstaand flatgebouw. Het betrof een middelbrand waarbij sprake was van veel rookontwikkeling. Op verzoek van de brandweer werden de bewoners in de flat aan de M.H. Trompweg (tegenover de voormalig supermarkt) verzocht ramen en deuren te sluiten. De brand bleek bij de dichtgetimmerde entree te zijn ontstaan. Door de drie knapen werd daar een bankje in brand gestoken.

Het gevolg was dat de vlammen tot de luifel kwamen en de brand zo het pand insloeg. Doordat een pvc buis vlam vatte ontstond een flinke rookontwikkeling. Omstreeks 18.30 was de brand uit en werd het pand afgedicht. De politie hield de drie knapen aan naar aanleiding van getuigenverklaringen. De ventjes hebben bekend. Ze krijgen een verwijzing naar STOP.
Provincie:
Tag(s):