zondag, 7. oktober 2007 - 12:22

Knallende opening politiebureau Arnhem-Zuid

Arnhem

De politiedag in en rond het politiebureau Arnhem-Zuid heeft ongeveer 6500 bezoekers getrokken. De politie kan terugzien op een succevolle dag, mede dankzij het prachtige weer.

Burgemeester Pauline Krikke verichtte tijdens de politiedag de officiële opening van het nieuwe politiebureau aan de Groningensingel. Dat ging met veel kabaal gepaard door de inbreng van het Arrestatie Team. De (nep)voordeur werd er met explosieven uitgeblazen en twee knallende vuurzuilen naast de ingang hielden het publiek even op gepaste afstand.

De politie heeft met deze dag het nieuwe politiebureau in Arnhem-Zuid op de kaart gezet. Het publiek kon tussen 10:00 uur en 16:00 uur kennismaken met de verschillende aspecten van het politiewerk. De politiedag stond ook in het teken van het werven van nieuw politiepersoneel.

Publiektrekkers waren de demonstraties door het biketeam, de politiehonden en paarden. Het thema van de dag was ‘Beleef het zelf’. Veel mensen maakten gebruik van de rondleiding door het politiebureau om eens een arrestantenverblijf of een verhoorkamer in het echt te zien. Zij konden daar ook een briefing meemaken, die politiemensen krijgen voordat zij de straat opgaan.

Een andere publiekstrekker was de PD, de plaats delict, waar een moordzaak was ingericht door de Technische Recherche. Het publiek kon hier zelf ‘speuren’ naar sporen en zo de politie helpen het misdrijf op te lossen. Ook het maken van eigen vingerafdrukken bleek populair. Veel interesse was er ook voor de hennepkwekerij opgezet door de afdeling Drugs.

Een spectaculaire afdaling door het Arrestatietam vanuit een ladderwagen van de brandweer.

Naast veel blauw, gaven ook de brandweer en ambulance acte de presence.

Volgende week zaterdag, 13 oktober, vindt in Ede de laatste politiedag plaats. Zaterdag 29 september gaf de politie open huis in Zevenaar.
Provincie:
Tag(s):