dinsdag, 20. februari 2007 - 22:55

Knappe zege PSV op Arsenal

PSV heeft na de eerste wedstrijd tegen Arsenal volop uitzicht op de kwartfinale van de Champions League. De formatie van trainer Ronald Koeman won dankzij een uithaal van Mendez met 1-0.

Met Tardelli op de plaats van de geblesseerde Farfan kwam PSV in de eerste helft voorin kracht tekort om Arsenal pijn te kunnen doen. De Eindhovenaren kwamen er slechts bij vlagen uit, maar verder dan wat afstandschoten van Mendez, Cocu en Culina kwam het niet. Arsenal zocht wel voortdurend de aanval, maar ook de Londenaren slaagden er niet in een bres te slaan in de afweer van de thuisploeg. Bovendien verkeerde Gomes weer in bloedvorm, waardoor de Braziliaanse sluitpost even voor rust een goede kans van Rosicky kon verijdelen.

Na rust was PSV gretiger. Met name Koné wist nu wel voor gevaar te stichten voorin. Vlak na de thee dook de Ivoriaan op achter het verdedigingscentrum van Arsenal, waar hij met een lange pass gevonden werd door Cocu. De volley van Koné was echter te gehaast en hobbelde daardoor voor het doel van Lehmann langs. Een kwartier later moest de Duitse sluitpost wel aan het werk. De afstandknal van Mendez van zo'n 25 meter was hem echter te machtig.

Gesteund door de openingstreffer ging PSV zelfverzekerder spelen. Het wist in fases de bal goed in de ploeg te houden en kwam zo onder de druk uit die Arsenal trachtte te ontketenen. Slechts tweemaal hoefde Gomes daardoor nog echt handelend op te treden. Dat was op inzetten van Fabregas en Baptista.

Trainer Ronald Koeman toonde zich na afloop een tevreden man. ''Dit was het maximale resultaat voor ons en op basis van de tweede helft niet eens onverdiend. Het zal als een verrassing door Europa gaan, maar als je gelooft in jezelf en een goede organisatie neerzet, zijn dit soort uitslagen mogelijk. Als we daar scoren moet Arsenal er drie maken. Met deze uitslag behoort verder komen dus wel degelijk tot de mogelijkheden.''
Categorie:
Tag(s):