zondag, 30. september 2007 - 21:01

Knippen scheren en krullen voor weeshuis in Gambia

Emmen

Een groot aantal mensen kwam zondagmiddag naar Creativo Haarsalons aan de Weerdingerstraat in Emmen om zich te laten knippen, föhnen, scheren, kleuren of te krullen voor een weeshuis in Gambia. Onder hen waren ook de wethouders Sleeking en Thalens - Kolker en FC Emmen directeur Henk Eising die hun steentje bij droegen door plaats te nemen in de kapperstoel van Arie Klein om zich te laten scheren en knippen.

Arie Klein, eigenaar van de Creativo Haarsalons in Emmen en Sleen, kreeg enige tijd geleden het verzoek sponsor te worden van Bart Merkx en Gerhald Croes uit Emmen die eind oktober deelnemen aan een spectaculaire autorally voor goede doelen: de Amsterdam-Dakar Challenge, een evenement waar zo’n 200 teams aan de start.

“Ik kon natuurlijk een bedrag doneren, maar ik dacht dat we meer geld konden ophalen door het houden van een Hair & Beauty Event. Iedereen heeft belangeloos mee gewerkt, ook ons eigen personeel. Al het geld dat we hebben verdiend met knippen, kleuren, krullen en föhnen gaat naar het goede doel.

Croes: “De Amsterdam-Dakar Challenge is geen race, maar een alternatieve rally. De auto waarmee we rijden mag niet meer gekost hebben dan 500 euro. Daarnaast mochten we ‘m opknappen voor maximaal 150 euro. Aan ons de taak met dat ding veilig in Dakar aan te komen. Via allerlei acties, sponsoring en donaties proberen we zo veel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel. Wij hebben gekozen voor een weeshuis in Gambia en gaan na afloop van de rally het geld dat we opgehaald hebben, daar persoonlijk naartoe brengen. Onze auto blijft daar ook achter. Die veilen we ter plekke voor ons goede doel.�

Aan het eind van de middag had het personeel een bedrag van 1425 euro bij elkaar geknipt, geschoren, geföhnd en gekruld een bedrag waar Gerhald Croes bijzonder gelukkig mee is.
Provincie:
Tag(s):