donderdag, 22. november 2007 - 10:59

KNMI: Britse voorspelling ‘Superstorm’ is storm in glas water

De Bilt

De voorspellingen van de Brit Piers Corbyn van een “superstorm� met windsnelheden tot 200 km/uur in Noord-West Europa, die ook Nederland zwaar zou treffen zijn volgens het KNMI de oorzaak van ‘opvallend veel belangstelling voor de weersverwachting’ de laatste dagen.

Het nationaal instituut voor weer, klimaat en seismologie in De Bilt ziet hogere bezoekersaantallen op zijn site en op www.meteoalarm.eu voor het Europese weer. Bovendien krijgt het KNMI veel telefoontjes en e-mails met vragen over de actuele weersverwachting en de wind.

De theorie van de Brit kreeg in Nederland veel publiciteit nadat weerman Piet Paulusma op 2 november een vertaling ervan op zijn website had geplaatst. Die berichten missen volgens het KNMI ‘iedere wetenschappelijke onderbouwing’. ‘Veel bellers zijn verontrust en stellen vragen over de kansen en gevolgen van zo’n storm’, aldus het KNMI.

Overigens kan het volgens de weerkundigen van het KNMI komend week best af en toe onstuimig worden, maar dat is normaal in deze tijd van het jaar. Bij extreme weersomstandigheden brengt het KNMI zoals gewoonlijk tijdig een voorwaarschuwing uit, indien noodzakelijk gevolgd door een weeralarm.
Provincie:
Tag(s):