vrijdag, 12. oktober 2007 - 16:44

KNMI zeer verheugd over toekenning Nobelprijs

De Bilt

Het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) en Al Gore hebben de Nobelprijs voor de Vrede 2007 gekregen. Dat is vrijdagochtend door het Nobelcomité in Oslo bekend gemaakt. Het KNMI is zeer verheugd over de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede aan het IPCC en Al Gore. De fameuze prijs wordt gezien als een waardevolle erkenning voor het klimaatpanel van de Verenigde Naties en het wereldwijd op de kaart zetten van het klimaatprobleem.

Het IPCC brengt in kaart wat bekend is over de klimaatverandering en de gevolgen daarvan en wat nodig is om de wereld voor te bereiden op de komende veranderingen. Het KNMI heeft actief bijgedragen aan de belangrijkste rapporten van dit VN klimaatpanel. Het toekennen van deze prestigieuze Vredesprijs zegt veel over de risico's voor de wereldvrede door de gevolgen van de verandering van het klimaat.

Dr. Rob van Dorland van het KNMI is blij verrast maar niet verbaasd over de toekenning van de Nobelprijs aan Al Gore. "De voormalig vice president van de VS heeft het klimaatprobleem bij een groot publiek en de politiek onder de aandacht gebracht".
Provincie:
Tag(s):