maandag, 17. december 2007 - 14:14

KNVB directeur heeft spijt van zijn uitlatingen

Zeist

KNVB directeur betaald voetbal, Henk Kesler, heeft spijt van zijn uitspaken van afgelopen zaterdag over de actievoerende agenten en de bonden. Dit blijkt uit een maandag verschenen schriftelijke verklaring. Kesler sprak zaterdag nog over verwende kereltjes bij de politie en gefrustreerde vakbondsbaasjes.

‘Bij nader inzien acht ik mijn woordkeuze niet passen bij het koninklijke karakter van de KNVB en had ik deze passages dus beter kunnen weglaten’, aldus Kesler.

‘Kesler wenst te benadrukken, zoals hij ook zaterdag expliciet ten overstaan van de camera's heeft gedaan, dat de samenwerking met de politie de afgelopen jaren uitstekend is verlopen. Partijen hebben elkaar in de afgelopen periode bij herhaling over en weer gecomplimenteerd met de behaalde resultaten bij de bestrijding van het voetbalvandalisme enerzijds en de wedstrijdorganisatie rondom voetbalwedstrijden anderzijds’.

De KNVB heeft zaterdag duidelijk voor het voetlicht willen brengen dat het de acties rondom de belangrijke voetbalwedstrijden van de politievakbonden onacceptabel vond, zulks vanwege het feit dat de KNVB, de clubs, maar vooral de voetbalsupporters op geen enkele wijze betrokken waren of zijn bij het CAO-conflict met de minister van Binnenlandse Zaken, maar hierdoor wel ernstig werden gedupeerd.
Categorie:
Tag(s):