maandag, 19. november 2007 - 20:22

Koekenbakker reikt prijs uit en wint er zelf drie

Zuidhorn

Bakkerij Leistra, oa gevestigd in Zuidhorn, heeft ter gelegenheid van haar 15 jarig bestaan in oktober een prijsvraag gehouden. Voor een van de specialiteiten van Bakkerij Leistra, het donker meergranenbrood, werd een nieuwe naam gezocht. De hoofdprijs was een ontbijt voor 4 personen. In totaal waren er ruim 50 inzendingen. De familie Petzinger uit Aduard won met de inzending: Kloosterbrood en kreeg het ontbijt afgelopen zaterdag thuis bezorgd.

Bakkerij leistra zelf won ook diverse prijzen tijdens de vakwedstrijden in de Euroborg. Zij behaalden de 2 de prijs voor hun notenkoek, de 3 de prijs voor hun banketletter en de 3 de prijs voor het roggebrood. Daarnaast zijn zij geëindigd in de top 10 van de beste bakkers van het noorden!

In 1992 openden Iene en Jitty Leistra hun eerste bedrijf aan de torenstraat 10 in Ezinge waarna in 1997 de winkel een metamorfose kreeg. In 2005 werd het bedrijf uitgebreid met een filiaal in Aduard en vervolgens in 2007 in Zuidhorn.

Iene heeft door de jaren heen vele vakprijzen gewonnen voor zijn koek, roggebrood, brood, suikerbrood en eierkoeken. In 2004 werd hij als beste Groningerkoek bakker van Nederland gekozen.
Provincie:
Tag(s):