donderdag, 30. augustus 2007 - 22:53

Koevermans komt Koné vervangen

Danny Koevermans verruilt het shirt van AZ voor dat van PSV. De spits wilde vertrekken bij AZ en heeft nu zijn zin gekregen. PSV wilde volgens NOS Teletekst voldoen aan de vraagprijs van 6,9 miljoen euro.

Koevermans wordt in Eindhoven de vervanger van Arouna Koné, die voor vijf seizoenen tekende bij Sevilla. Koné wordt hoogstwaarschijnlijk zaterdag gepresenteerd aan de pers en het publiek.

De Ivoriaan kwam in 2005 naar Eindhoven, toen hij zich in de kijker speelde bij Roda JC. In Eindhoven ontwikkelde hij zich sterk en maakte hij zowel in de Eredivisie als in de Champions League veel indruk. Koné liet weten alleen te vertrekken bij PSV als er een absolute topclub zich zou melden. Toen Sevilla op de deur klopte, hoefde hij dan ook niet lang te wachten.

Het is niet bekend hoeveel PSV krijgt voor de international. "Het is lucratief voor PSV, anders hadden we het niet gedaan. Hij is een fantastische speler en hoefde niet weg, maar we hebben veel geïnvesteerd en dan moet er wat terugkomen. Bij een goed bod hebben we de verplichting om dat te overwegen in het belang van PSV op langere termijn. En als we hem dan verkopen, dan moeten we hem aan een goede club verkopen. Zoals het er nu naar uitziet, komt er ook een uitstekende vervanger", zegt aldus algemeen directeur Jan Reker op de website van de Eindhovenaren.
Categorie:
Tag(s):