donderdag, 26. juli 2007 - 9:48

Koevermans laat achterste van tong zien

Danny Koevermans is bij zijn club AZ zo langzamerhand op een dood spoor aan het belanden. De 28-jarige aanvaller laat in De Telegraaf weten het niet meer te begrijpen. "De dag na het missen van de voorronde van de Champions League met AZ vertelde trainer Louis van Gaal me dat ik als pinchhitter op de bank terecht zou komen het nieuwe seizoen, omdat ik niet in zijn toekomstvisie voor AZ zou passen. Niet leuk als je met plezier in Alkmaar voetbalt, clubtopscorer bent met 28 goals en achter Afonso Alves als eerste Nederlander eindigt op de topscorerslijst", aldus Koevermans.

Koevermans moest zich volgens Van Gaal richten op een transfer of een rol als pinchhitter. Dit werd door de oefenmeester op de eerste training van de Alkmaarders wederom bevestigd. "Je komt niet in de basis en begint als pinchhitter, zei Van Gaal", aldus Koevermans. "Niet eens van: ga de concurrentie aan en zorg dat ik niet om je heen kan."

De soap rond Koevermans kent door deze recente ontwikkelingen een nieuw hoofdstuk. Het gonste de afgelopen weken van de geruchten over een vertrek van de aanvaller. Onder meer 1. FC Nürnberg en Feyenoord hadden interesse, maar de vraagprijs van zes miljoen euro was de geinteresseerde partijen te gortig. Na de mededeling van Van Gaal besloot de aanvaller eieren voor zijn geld te kiezen en voor een transfer te kiezen. "Mede met het oog op het EK volgende zomer. Ik wil en moet gewoon iedere week voetballen."

AZ wil haar topscorer van het afgelopen seizoen echter niet verkopen aan Feyenoord, Ajax of PSV. "Terwijl Van Gaal me eerder zei m'n carrière niet in de weg te willen staan. Maar die belachelijk hoge transfersom staat alles in de weg. Die is in geen enkele verhouding met mijn contract en vooruitzicht als bankzitter! Het kon toch niet dat de werkgever - AZ - bepaalt waar ik als werknemer heen ga. Lijkt me arbeidsrechtelijk onhoudbaar dat ik niet kan bepalen waar mijn toekomst ligt. AZ, dat altijd de mond vol heeft over het behoud van goede Nederlandse spelers, jaagt mij zo naar het buitenland. Of vinden ze de best scorende Nederlandse spits en international niet tot de categorie 'goede spelers' behoren?"
Categorie:
Tag(s):