zaterdag, 15. september 2007 - 10:23

Komende weken rampoefeningen in de regio

Zeist

Op een nog onbekende datum in de periode 15 september tot 15 oktober 2007 zullen de hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en de geneeskundige hulpverlening) en gemeenten van de Veiligheidsregio Utrecht een rampenoefening houden.

De oefening moet een verrassing zijn voor de hulpverleners en hun bestuurders; daarom blijft de precieze datum tot het laatste moment geheim. Over de plaats van de nagespeelde ramp is alleen bekend dat het incident in één van gemeenten Utrecht, Amersfoort, Veenendaal en Lopik zal plaatsvinden.

Het gaat hierbij niet om het oefenen door de operationele diensten, maar om het oefenen van bestuurders en leidinggevenden. Ambulances, brandweer- en politie-auto’s die met gillende sirenes en zwaailicht uitrukken, zijn dan ook niet te zien. Wel zal er ergens in de regio mogelijk enige activiteit van hulpverleners zichtbaar zijn.

In de Veiligheidsregio Utrecht heeft de Inspectie OOV al in 2006 gekeken hoe het met de plannen van de Veiligheidsregio Utrecht op dit gebied staat. Op basis van de uitkomsten heeft de Veiligheidsregio Utrecht waar nodig verbeteringen uitgevoerd. Het naspelen van een echte ramp is bedoeld om te kijken of de (verbeterde) plannen in de praktijk ook echt werken.
Provincie:
Tag(s):