woensdag, 10. oktober 2007 - 21:56

Komst zorgwoningen gehandicapten

Hoogeloon

De gemeente Bladel, M&P Zorggroep MEARE en de Plaatse en Zorgcoöperatie Hoogeloon ondertekenen op maandag 15 oktober 2007 een intentieverklaring waarin zij aangeven in Hoogeloon te streven naar een kleinschalige woon- en verblijfsvorm voor mensen die intensieve zorg nodig hebben.

Doel van de samenwerking is een onderzoek naar de financiële haalbaarheid om zorgwoningen te bouwen voor twee groepen met 24-uurs nabije zorg en bescherming. Een van de groepswoningen zal bestemd zijn voor 6 ouderen met ernstig geheugenverlies. En de andere woning voor een groep van 6 mensen met een verstandelijke beperking met meervoudig complexe zorgvragen.

Het betreft een kleinschalige woonvoorziening die een volwaardig alternatief biedt voor opname in een verpleeghuis. Voordeel van de voorziening is dat ouderen met ernstig geheugenverlies in Hoogeloon kunnen blijven wonen en dat mensen met een verstandelijke beperking terug kunnen komen naar het dorp waar zij vandaan komen.

Onderzocht wordt of op het perceel waar nu gemeenschapshuis D’n Anloôp en handboogvereniging “Rozenjacht Recht door Zee� gehuisvest zijn, geschikt is om op de begane grond twee zorgwoningen te bouwen. Verder wordt nagegaan of er ook enkele bovenwoningen kunnen worden gerealiseerd voor niet gehandicapte woningzoekenden.
Provincie:
Tag(s):