vrijdag, 24. augustus 2007 - 20:18

Koné kampt met vreemde blessure; niet tegen NEC

Arouna Koné komt morgen niet in actie met PSV tegen NEC. De Ivoriaan kampt met een mysterieuze blessure. Zelf zegt hij met een kwetsuur te kampen, maar een onderzoek in het ziekenhuis wees niets uit. "Ze konden niets vinden'' meldde trainer Ronald Koeman tijdens de persconferentie, voor het duel tegen NEC.

Koné is ook niet opgenomen in de 18-koppige selectie die morgen in eigen huis aantreedt. Volgens eigen zeggen zou hij maandag te geblesseerd zijn om met Jong PSV aan te treden in het bekertoernooi tegen Jong Fortuna Sittard. De spits reisde desondanks wel af naar Parijs, waar Ivoorkust een oefeninterland afwerkte tegen Egypte. Maar hij kwam niet in actie. "Dan is het gebruikelijker dat hij zich een dag later bij ons meldt, maar hij liet zich pas vanmorgen zien. Hij kon nog steeds niet trainen, dus we stuurden hem naar het ziekenhuis. Daar is niets geconstateerd.''

Koeman wilde niet zeggen of hij denkt dat Koné een vertrek forceert. "Ik kan alleen zeggen dat Sevilla nog steeds niet biedt wat wij graag zien. Dus blijft hij bij PSV.'' Koné had zich ook een dag te laat gemeld op de eerste training van het seizoen. De speler kreeg toen geen geldboete, maar enkel een waarschuwing.

Danko Lazovic en Ibrahim Afellay zijn ondanks hun enkelblessures wel opgenomen in de selectie die NEC gaat bestrijden. "Maar beiden zijn nog wel twijfelachtig.''

Het trio Dirk Marcellis, Lee Nguyen en Género Zeefuik, waar VVV-Venlo belangstelling voor heeft, maakt opnieuw geen deel uit van de selectie.
Categorie:
Tag(s):