vrijdag, 6. juli 2007 - 22:57

Konijnenexplosie in Santpoortse saunatuin

Bij sauna RidderRode aan de Velserenderlaan in Santpoort-Zuid is een probleem gerezen. Nog altijd denken mensen op eenvoudige wijze van hun huisdier af te komen door deze in het wild los te laten. Dat gebeurt in grote getale met katten maar inmiddels zijn ook andere dieren de dupe van deze manier van vrijheid schenken.

Konijnen en cavia’s worden met regelmaat aangetroffen in het wild en vaak overleven ze het avontuur niet. Nu de vakantietijd er weer aan komt zullen vele Flappie’s en Snuffie’s weer de dupe worden. Bij de Sauna in Santpoort is inmiddels een groot probleem gerezen.

Op het uitgestrekte gebied tussen de bouwvallen wat eens vakantiehuisjes waren, loopt een onbekend aantal tamme konijnen dat zich inmiddels behoorlijk snel vermeerdert. Het probleem is nu zo erg dat de saunabezoekers in de tuin rusten terwijl er onder de ligstoelen konijnen liggen.

Hoewel het eerst nog schattig leek is inmiddels tot iedereen door gedrongen dat er iets gedaan moet worden in het belang van de konijnen. De eigenaar van de sauna heeft konijnenopvang Rabbit Hutch in Mijdrecht benaderd om te helpen konijnen te vangen en hen onder te brengen.

De actie gaat geld kosten maar vooral veel energie. Feit is dat de dieren ondergebracht moeten worden en die vangactie zal niet eenvoudig verlopen. Het leed is nu al niet te overzien. Er lopen al zieke dieren tussen en wanneer er een virus uitbreekt zullen vele konijnen sterven.

Vrijwilligers zullen de actie uitvoeren en wie mee wil helpen konijnen vangen of de actie wil ondersteunen kan zich wenden tot de konijnenopvang, via www.rabbithutch.tk Binnenkort wordt er een dag lang gevangen en hopelijk zullen er dan vele konijnen ’s avonds in een veilig hok de nacht kunnen doorbrengen.
Provincie:
Tag(s):