dinsdag, 14. augustus 2007 - 10:32

Koningin bezoekt concert World Orchestra For Peace

Rotterdam

Koningin Beatrix bezoekt zaterdagavond 8 september tijdens het Gergiev Festival Rotterdam het concert bij van het World Orchestra for Peace, onder leiding van Valery Gergiev. Het World Orchestra for Peace werd in 1995 opgericht om een ambassadeursrol voor de vrede te vervullen.

De musici, uit veertig verschillende landen, komen alleen samen voor concerten die deze missie weerspiegelen.

Dirigent Sir Georg Solti richtte het World Orchestra for Peace op ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de Verenigde Naties. Toen Solti in 1997 overleed, nam Valery Gergiev de artistieke leiding over. Op uitnodiging van het Gergiev Festival en de burgemeester van Rotterdam, mr. I. Opstelten, brengt Valery Gergiev het orkest dit jaar voor de eerste keer naar Nederland.

Het orkest speelt Wagners Tannhäuser-ouverture en delen uit Roméo et Juliette van Berlioz en uit Prokofjevs ballet Romeo en Julia. Het concert is deel van een korte tournee met, naast dat in Rotterdam, optredens in Boedapest en Brussel.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest organiseert het Gergiev Festival dit jaar van 5 tot en met 15 september voor de twaalfde keer. Thema van deze jaargang is Liebesnacht, ontleend aan Wagners Tristan und Isolde. Deze opera wordt tijdens het festival drie keer uitgevoerd met beeldprojecties van videokunstenaar Bill Viola.

Het festival biedt dit jaar ruim 30 verschillende voorstellingen op elf locaties in Rotterdam. Op het programma staan symfonische concerten met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het World Orchestra for Peace, kamermuziek, nachtconcerten, kindervoorstellingen, film en een masterclass door Valery Gergiev.
Provincie:
Tag(s):