woensdag, 29. augustus 2007 - 20:54

Koningin spreekt met uit Afghanistan teruggekeerde piloten

Gilze Rijen

Koningin Beatrix heeft woensdagmiddag in Gilze-Rijen een werkbezoek gebracht aan de Koninklijke Luchtmacht. Op de vliegbasis sprak zij over de oprichting van het Defensie Helikopter Commando aldaar. Daarnaast sprak zij met vliegers en technisch personeel die recent in Afghanistan hebben gediend. Dit heeftde Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag bekendgemaakt.

De minister van Defensie heeft in 2004 besloten tot de vorming van één helikoptercommando voor alle militaire helikoptereenheden. De samenvoeging moet leiden tot een meer doeltreffende inzet van de helikoptercapaciteit. Personeel, kennis en middelen zullen hiertoe efficiënter worden ingezet.

De activiteiten die nu nog plaatsvinden vanaf Vliegbasis Soesterberg worden de komende tijd afgebouwd. Hetzelfde geldt voor een aantal helikopteractiviteiten die plaatsvinden op Marine Vliegkamp de Kooij. De Koningin sprak over deze ontwikkelingen met de directeur Operaties Commando Luchtstrijdkrachten en het managementteam van de vliegbasis.

Daarnaast had de Koningin een gesprek met technisch personeel, gevolgd door een ontmoeting met uit Afghanistan teruggekeerde Apache helikoptervliegers. Tijdens deze ontmoeting spraken de vliegers over hun ervaringen met gevechtsacties. Tenslotte sprak de Koningin met personeel van de vliegbasis, onder andere over de ondersteuning van de ISAF-uitzending.
Provincie:
Tag(s):