dinsdag, 30. oktober 2007 - 14:34

Kookboek van het jaar verkiezing in Amsterdam

Amsterdam

Op zaterdag 3 november 2007 organiseert bureau de Wonderneming de verkiezing van het kookboek van het jaar. Een jaarlijks terugkomend, nieuw en spectaculair evenement ter promotie van het kookboek voor culinaire fijnproevers, kook- & eetliefhebbers.

De feestelijke happening zal plaatsvinden in de kookwinkel, kookstudio & brasserie van Studio Bazar in de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam. Gedurende de gehele dag krijgt het publiek de mogelijkheid de nieuwste kookboeken te bekijken en te kopen. De entree is gratis en voor iedereen. Rond twaalf uur wordt de aftrap gegeven met Ien’s proeversacademy voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Good Cook Publishing verzorgt een kookdemonstratie moleculair koken. Johannes van Dam en andere culinaire auteurs komen signeren en de lancering van het boek De Culinaire Grootmeesters zal hier plaatsvinden. Twaalf topkoks uit de vaderlandse gastronomie geven nog één keer hun kijk op het koken: Joop Braakhekke (geen kok, wel een grootmeester), Wulf Engel, John Halvemaan, Cees Helder, Toine Hermsen, Paul Fagel, Theus de Kok, Robert Kranenborg, Jean Jacques Menanteau, Henk Savelberg, Jon Sistermans en Cas Spijkers.

Aan het einde van de middag wordt het kookboek van het jaar gekozen door een vakjury. Meer informatie is te vinden op www.kookboekvanhetjaar.nl
Provincie:
Tag(s):