zaterdag, 20. oktober 2007 - 10:21

Koplopers in Beker-competitie ijshockey foutloos

Amsterdam

In de Tricorp Workwear bekercompetitie hebben de koplopers Amsterdam en Tilburg goede zaken gedaan. Beide teams wonnen vrijdagavond overtuigend hun wedstrijd tegen respectievelijk Groningen en Heerenveen.

De Amstel Tijgers moesten op bezoek bij de Pecoma Grizzlies. De debutant in de eredivisie wist het vorig weekend zowel Den Haag als Geleen knap lastig te maken. Ze verloren weliswaar beide wedstrijden (3-5 en 8-4) maar de tegenstand was indrukwekkend. Een week eerder nog wisten ze verrassend de Nijmegen Devils te verslaan met 3-4.

De Amsterdammers waren dus gewaarschuwd en dat was niet aan dovemansoren. Ondanks dat de Tijgers geen fantastisch spel lieten zien werd met solide spel een overtuigende winst op het bord gezet. Door doelpunten van Kars (4), Deeves (2), Howard (2), Vincent, Gough en Schaafsma werden de Grizzlies met dubbele cijfers aan de kant gezet. Lavallee en Fransen hielden de eer voor de Groningers hoog, waardoor de eindstand op 2-11 werd bepaald.

Regerend landskampioen Destil Trappers Tilburg kreeg de Vadeko Flyers uit Heerenveen op bezoek en bevestigde de verwachtingen van het team, dat als één van de grote kanshebbers voor de prijzen wordt gezien dit jaar.

De doelpuntenmakers waren Brenakevitch (4), Lalonde, Stienstra en Nichols voor Tilburg en Levitin en Landman voor Heerenveen.

De beide teams die eind september nog om de Ron Berteling Schaal streden staan na drie wedstrijden zonder puntverlies aan kop. Zaterdag krijgen de Amstel Tijgers de Nijmegen Devils op bezoek en zondag speelt Tilburg zijn vierde wedstrijd in Geleen. Verder wordt zondag nog de wedstrijd Nijmegen – Den Haag gespeeld.
Categorie:
Tag(s):