donderdag, 14. juni 2007 - 18:12

Koraalgroep neemt taken Stichting Zwerfjongen Limburg over

Regio

De drie Limburgse gemeenten Heerlen, Maastricht en Venlo gaan samen met het zorgkantoor CZ de opvang van dakloze jongeren elders onderbrengen. Tot nog toe is deze opvang toevertrouwd aan de Stichting Zwerfjongeren Limburg (SZL).

De gemeenten hebben hiertoe besloten na een onderzoek van PricewaterhouseCoopers. Zij onderzochten berichten dat er onjuiste declaraties door de Stichting zouden zijn ingediend bij het zorgkantoor.

Uit het onderzoek blijkt dat het beheer van het subsidiegeld ondoorzichtig is en dat moet worden betwijfeld of de huidige leiding van SZL in staat is om op korte termijn voldoende verbetering in die situatie aan te brengen. De SZL wordt gekenschetst als een organisatie die zich door haar grote idealisme te ver heeft laten meeslepen.

De gemeenten Heerlen, Maastricht en Venlo gaan nu gezamenlijk op zoek naar een organisatie die de activiteiten van de SZL kan overnemen. Hoogstwaarschijnlijk gaat de Koraalgroep deze rol van de SL overnemen, zo melden de betrokken gemeenten.

De activiteiten van de Stichting Zwerfjongeren Limburg omvatten vooral de opvang van de dakloze jongeren van 18 tot 23 jaar in de pensions: Roerzicht in Roermond, Mijnzicht in Heerlen en Jekerzicht in Maastricht. In Heerlen is daarnaast nog sprake van het project Begeleid Zelfstandig Wonen. Aan de SZL zijn nog drie andere instellingen verbonden: de stichting LANS, Quality Food Services BV en de stichting Future Training.
Provincie:
Tag(s):