maandag, 20. augustus 2007 - 11:15

KPN neemt Tele2 Belgium over

Amsterdam

KPN maakte maandag bekend dat KPN Mobile International N.V. een overeenkomst heeft gesloten met Versatel Telecom International N.V. en Versatel Nederland B.V. ,voor de overname van Tele2 Belgium N.V. en Versatel Belgium N.V. (samen “Tele2 Belgium�). Met de overname is een bedrag gemoeid van Euro 95 miljoen op een debt en cash-free basis.

Met de overname kan KPN’s mobiele dochter BASE haar regionale distributiebereik in België uitbreiden. Stan Miller, als lid van de Raad van Bestuur van KPN verantwoordelijk voor internationale mobiele activiteiten over de overname: “BASE is de laatste vijf jaar uitgegroeid tot een zeer succesvolle aanbieder van mobiele telefonie in België en Europa in termen van groei en marge. Het heeft zijn marktaandeel van minder dan 10% tot meer dan 22% weten op te schroeven. Dankzij deze overname en de recente aankoop van Allo Telecom heb ik er het volste vertrouwen in dat Base nu de distributie- en verkoopschaal heeft om zijn activiteiten in België verder winstgevend te kunnen uitbreiden.'

KPN is van plan Tele2 België onafhankelijke van Base aan te sturen. De overname dient nog te worden goedgekeurd door de Belgische mededingingsautoriteit. Lazard is bij deze overname opgetreden als financieel adviseur voor KPN.

Over Tele2 Belgium
Tele2 Belgium biedt landelijk DSL, Carrier Pre-Select (CPS) en B2B-carrierdiensten en heeft een eigen DSL-infrastructuur met een glasvezel backbone van 1.800 km door heel België. Eind tweede kwartaal 2007 had het Belgische DSL-onderdeel van Tele2 134.000 breedbandklanten. Daarnaast heeft Tele2 Belgium circa 177.000 CPS-klanten en 70 B2B-carriers. De netto-omzet van Tele2 Belgium bedroeg in 2006 pro forma € 162,4 miljoen. Bij Tele2 Belgium werken ongeveer 180 medewerkers.
Categorie:
Tag(s):