zaterdag, 21. juli 2007 - 22:23

Kriebelige kruipers

Emmen

De nieuwste medewerker van Dierenpark Emmen heet professor Bromvlieg. Hij heeft kindertheater “de Hooischuur� omgebouwd tot zijn eigen bijzondere laboratorium en de kinderen helpen deze vreemde insectendeskundige met het opsporen van allerlei diertjes die in zijn tuin leven.

Er zitten kevers weggekropen onder stenen, sprinkhanen zijn moeilijk te vinden omdat ze prachtig gecamoufleerd op een boomstam zitten en in een reusachtig web zit een grote kruisspin te wachten tot er een smakelijk vliegje in het web terechtkomt.

Met een vergrootglas in de hand en bij het licht van een zaklantaarn laat de verstrooide professor de kinderen van heel dichtbij kennis maken met de vele zes- en achtpotige diertjes die in de achtertuin kruipen en vliegen.
Hoe ontsnap je als vlieg aan het web van een spin? Hoe maakt die spin zo’n mooi web? Waar legt een mestvlieg haar eitjes? Waarom zijn mieren en lieveheersbeestjes vijanden van elkaar? De nieuwe Zooshow in het kindertheater geeft antwoord op al dit soort vragen.

De Zoo-show duurt ongeveer 30 minuten en is vooral geschikt voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Tot en met 31 augustus is er elke dag een voorstelling om 13:15 uur. Vanaf 1 september is er elke zondag en woensdag een show om 13:15 uur.
Provincie:
Tag(s):