woensdag, 11. april 2007 - 9:19

KRO’s Energy Survival in Apeldoorn van start met boring warmtenet

Apeldoorn - Op donderdag 12 april 2007 om 13.30 uur kunnen Apeldoornse scholieren die meedoen aan Energy Survival in Apeldoorn bij de rioolzuivering op het bedrijventerrein Stadhoudersmolen de eerste boring van het warmtenet gade slaan. Onder toeziend oog van leerlingen uit groep zeven en acht van zes Apeldoornse basisscholen starten Waterschap Veluwe, Essent en de gemeente met het boren voor de aanleg van de eerste buizen van het warmtenet.

Het warmtenet moet strakst warmte leveren aan circa 2.500 woningen in het Mozaïek en het Rooster in de nieuwe woonwijk Zuidbroek. De warmte wordt gebruikt voor ruimteverwarming en verwarming van tapwater.

Met deelname aan de KRO’s Energy Survival willen de basisscholen Terebint, Regenboog Osseveld, Regenboog Woudhuis, De Heuvellaan, De Sjofar en Oosterhuizen hun leerlingen uit groep acht meer bewust maken van het zorgvuldig omgaan met energie. Met behulp van digitale lespakketten en opdrachten op www.energysurvival.nl. gaan de leerlingen van deze basisscholen aan de slag met thema’s als duurzame energie en energiebesparing. Energie en energiebesparing worden thuis en op school in een eigentijdse en populaire context geplaatst (‘learning by having fun’) en er wordt een actieve discussie hierover gestimuleerd tussen de leerlingen en hun sociale omgeving (ouders, vrienden, etc.).

Gemeente Apeldoorn en Natuurhuis organiseren op dinsdag 22 mei de Apeldoornse voorronde. Met de organisatie van deze voorrondes wil de gemeente mede aandacht vragen voor haar eigen energie- en klimaatbeleid. De voorrondes vinden plaats op een locatie van Natuurmonumenten, open erf De Groote Modderkolk te Loenen. De winnaar van de voorrondes strijdt mee in de nationale finale in juni.

Vorige jaar was dat basisschool de Touwladder, zij werd tweede. De winnaar van de nationale finale bindt in de laatste televisie afleveringen van KRO’s Energy Survival de strijd aan tegen de winnaars van Noorwegen en Zweden. De Energy Survival is een initiatief van Klimaatverbond Nederland, SenterNovem en de KRO.
Provincie:
Tag(s):