vrijdag, 6. juli 2007 - 9:47

Kruising Middenweg met Bergerweg geopend

Sittard-Geleen

Gedeputeerde Ger Driessen en burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen hebben donderdag het officiële startsein voor de ingebruikname van de nieuwe kruising Middenweg/ Bergerweg in Sittard-Geleen gegeven. Op hun teken reed een lange stoet (vracht)auto’s van bedrijven uit de regio luid toeterend over de Middenweg onder het nieuw gebouwde viaduct door. Hiermee is de kruising officieel geopend.

Op de kruising is een nieuw viaduct gebouwd. De Middenweg gaat daar nu onderdoor en de Bergerweg gaat er overheen. Zo kunnen de toenemende verkeersstromen in goede banen worden geleid. De kruising Bergerweg/Middenweg is cruciaal vanwege zijn verbindende functie tussen rijkswegen, provinciale wegen en het gemeentelijke wegennet. Samen met de verbreding van de A2 tussen Maasbracht en Urmond zorgt de nieuwe kruising ervoor dat Limburg ook in de toekomst bereikbaar blijft.

De werkzaamheden aan de kruising zijn in april 2006 gestart en geheel volgens afspraak vóór 1 juli 2007 gereed. Door de aanleg van een bypass kon het kruisende verkeer volledig buiten het werk afgewikkeld worden en bleef de overlast tot een minimum beperkt. De werkzaamheden kostten zo’n € 4,3 miljoen.

Om de ongelijkvloerse kruising te kunnen aanleggen, moesten zo’n 200 eiken gekapt worden. Die eiken vormden voor de gewone dwergvleermuizen een oriëntatiepunt voor hun vliegroutes. Deze 200 eiken worden de komende weken weer aangeplant en er worden hagen geplaatst op de taluds. Deze hagen helpen vleermuizen om hun weg over de kruising te vinden. Bij de kruising wordt verder voor Nederland unieke verlichting geplaatst die ervoor zorgt dat vleermuizen er nauwelijks hinder van ondervinden. Datzelfde geldt voor de omgeving en voor de weggebruikers.
Provincie:
Tag(s):