vrijdag, 3. augustus 2007 - 7:44

Kuijt blij terug te zijn

Het was een bijzonder weerzien voor Dirk Kuijt. Twee uur nadat hij geland was in Nederland, vond hij zichzelf terug in De Kuip, waar hij vele bekenden de hand schudde. Kuijt: "Ik heb nog steeds veel contact met mensen binnen de club. Feyenoord zit nog heel diep bij mij, ik volg de club nog steeds op de voet. Met heel veel plezier sta ik hier weer in De Kuip."

Kuijt was aanwezig bij de presentatie van het Port of Rotterdam Tournament, dat vrijdag aftrapt. Na afloop van de presentatie ging de aanvaller nog even het trainingsveld op met fysiotherapeut Marcel de Geus, om uit te lopen. Daar was ook het weerzien met enkele supporters, waar Kuijt alle tijd voor nam.

Kuijt was positief over de komst van Roy Makaay: "Er ligt altijd veel druk op de spits van Feyenoord, maar ik denk dat Roy die positie fantastisch in kan vullen. Hij heeft in meerdere Europese competities bewezen wat zijn kwaliteiten zijn."

"Het is heel positief wat er nu bij de club gebeurt. Na vorig seizoen was het essentieel dat er wat gedaan werd. Met deze aankopen is dat gebeurd. Spelers als Van Bronckhorst en Makaay kunnen het verschil maken. Elke voetballer in Europa kent hen, daardoor krijgt Feyenoord Europese allure."

Voor Kuijt was een mooi om weer terug te zijn bij de club waar hij zoveel om geeft, maar het moment waar de aanvaller natuurlijk het meest naar uitkijkt, is de wedstrijd van zondag tegen Feyenoord. ‘Ik wil dan graag aan de supporters laten zien ik een betere voetballer ben geworden, tijdens mijn jaar in Engeland. Ik speel daar in de beste competitie van Europa, tegen de beste verdedigers. Dat is van belang om een betere speler te worden.’
Categorie:
Tag(s):